Har din virksomhed (alvorligt) brug for en ny hjemmeside?

Dårligt og/eller forældet hjemmesidedesign kan koste din virksomhed kunder og omsætning

Du driver naturligvis en professionel og seriøs virksomhed. Men er det også det, du signalerer med din hjemmeside?

Alt for mange virksomheder prioriterer ikke deres hjemmeside tilstrækkeligt højt. Resultatet er, at det signal, der sendes til potentielle kunder på nettet, langt fra afspejler virksomhedens faglige kompetence, seriøsitet og professionalisme.

Her får du

  • 5 Punkts test som afdækker om du har behov for en ny hjemmeside
  • 9 Overvejelser inden du køber en ny hjemmeside

Når vi surfer rundt på nettet, støder vi alt for ofte på hjemmesider og webshops, der er forældede eller dårligt designede. Og det er ikke kun små selvstændige virksomheder med begrænsede ressourcer, hvor den visuelle online-identitet halter.

Et dårligt eller forældet hjemmesidedesign virker utroværdigt og useriøst, halter dit webdesign teknisk, visuelt eller tekstmæssigt, er der meget stor sandsynlighed for, at det koster dig kunder og omsætning

Hjemmeside CMS design web

Faktum er, at det menneskelige øje lynhurtigt opfatter farver, grafik, opsætning og billeder. De fleste mennesker er efterhånden rutinerede internetbrugere, og vi forventer en god brugeroplevelse og et professionelt design.

Når dine potentielle kunder surfer rundt og klikker ind på din hjemmeside, vurderer de i løbet af et øjeblik, om din hjemmeside ser professionel ud og virker troværdig – eller det modsatte.

Du har med andre ord kun et splitsekund til at gøre et godt førstehåndsindtryk.

Har din virksomhed tilstrækkeligt fokus på jeres hjemmesidedesign og online-identitet - afspejler hjemmesiden faglige kompetence og professionalisme?

TEST DIN HJEMMESIDE: Har du brug for en ny hjemmeside?

Mange af de virksomheder, som ikke har prioriteret deres hjemmeside tilstrækkeligt højt, har ofte en webløsning, der er minimum 5-6 år gammel. Ofte lavet i et CMS (Content Management System), der ikke er blevet opdateret i flere år.

Her er en test bestående af 5 punkter, der kan hjælpe dig med at afdække, om din virksomhed har brug for et nyt og opdateret hjemmesidedesign.

1. Er din hjemmeside mobilvenlig?

Din hjemmeside skal være mobilvenlig. Vi anbefaler et responsivt webdesign, der automatisk tilpasser sig desktop, tablet og mobil.

Er du i tvivl om din hjemmeside er mobilvenlig, kan du tjekke det her

2. Loader din hjemmeside hurtigt nok?

Alt for mange hjemmesider loader for langsomt. Ofte, fordi hjemmesiden ligger på et billigt webhotel, eller fordi billederne på siden ikke er optimerede og komprimerede.

Fx ser vi ofte, at der loades et 5 megabyte stort billede i fuld opløsning, som kun vises på hjemmesiden som et lille billede på fx 500×500 px. Loading af så tungt et billede tager alt for lang tid!

3. Sæt dig i kundens sted og kast et kritisk blik på din hjemmeside

Hvis du var en potentiel kunde, ville du så umiddelbart tænke professionelt, seriøst, kompetent og troværdigt, når du ser webdesignet på din hjemmeside?

Lav øvelsen både på desktop, mobil og tablet. Dit hjemmesidedesign skal se godt ud og være fuldt funktionelt på alle platforme.

4. Sæt dig i kundens sted klik rundt på din hjemmeside

  • Er din hjemmeside brugervenlig
  • Er det nemt at finde rundt på websitet
  • Er der tydelige Call-2-action knapper.
  • Er siderne på dit website kædet logisk sammen med interne links
  • Er dine tekster gode nok
  • Fremstår billeder og grafik nutidigt og up-to-date

5. Kig på dine konkurrenters hjemmeside

Lever din hjemmeside op til dine konkurrenters hjemmeside? Ud fra hjemmesiderne ville du så som kunde vælge din egen virksomhed (eller en af dine konkurrenters)?

Hvis der er for mange ting ovenfor, hvor du tænker: ”Hmmm, det her er ikke optimalt”, så er det måske tid til at overveje at investere i en ny opdateret hjemmeside.

Den (ben)hårde digitale virkelighed

Vi lever i en digital virkelighed, hvor din virksomheds hjemmeside indgår som et meget væsentligt element i opbygning af kunderelationer og troværdighed og dermed også i salget af dine ydelser eller produkter.

Din hjemmeside er din virksomheds ansigt udadtil. Hvis du går ned ad et butiksstrøg i en fremmed by, ville du så gå ind i en forretning med et forfaldent ydre, eller ville du vælge konkurrenten med den velholdte facade?

Hvad ser du, når du kigger på din virksomheds hjemmesidedesign?

Er jeres digitale butiksfacade velholdt og indbydende?

Er det let at finde de informationer, varer og ydelser, som kunden er på udkig efter?

Hvis ikke, så er der meget stor sandsynlighed for, at du lige nu mister kunder og omsætning.

Ny hjemmeside overvejelser. WordPress hjemmesidedesign. renesejling.dk

9 vigtige overvejelser inden du køber en ny hjemmeside

1. Sørg for at få en fast pris

Uden en fast pris, kan der hurtigt løbe mange ekstraudgifter på. Køber du din nye hjemmeside hos os, får du altid en fast pris på projektet. Læs mere om mine priser her >>>

2. Køb ikke for billigt

Der er typisk meget stor forskel på en leverandør, der siger, at de kan lave en hjemmeside for 5.000 kr. på en eftermiddag i fritiden til en professionel webdesigner, som måske skal have 3, 5 eller 10 gange så meget.

Prisforskellen skulle meget gerne afspejle sig i høj kvalitet visuelt og teknisk, professionalisme, service, leveringsdygtighed og evnen til at føre din ønsker til hjemmesiden ud i livet.

Nogle leverandører er stærkt begrænsede af deres valgte platform (CMS). Hvis de fx ikke kan klikke sig frem til en indstilling eller en funktion i CMS’et, så kan de ikke føre dine ønsker ud i livet.

En dygtig webdesigner kan lynhurtigt skrive et par linjers kode, der løser problemet, og hurtigt komme videre med udviklingen af din hjemmeside.

Nogle CMS’er er også dårligt bygget op i forhold til SEO. Så, hvis du ønsker at søgemaskineoptimere din hjemmeside, er det meget bøvlet, og koster måske ekstra udvikler-timer.

3. Husk alle udgifter til din nye hjemmeside

Husk at tænke udgifter til fx fotograf, tekstforfatter og evt. design af logo mv. ind i projektet.

Og glem ikke, at din hjemmeside skal markedsføres efterfølgende via fx SEO, Adwords, Facebook-annoncering etc. – En hjemmeside/virksomhed, der ikke bliver markedsført tilstrækkeligt, forsvinder nemt i mængden.

Tænk derfor markedsføring ind i dit budget.

4. Vær sikker på, at du ejer hjemmesiden og har fuld adgang

Der findes bureauer og webdesignere, som udvikler hjemmesider i deres eget CMS-system. Nogle gange er aftalen skruet sammen som en løbende abonnementsaftale, andre gange betaler du en fast pris.

Ligegyldigt hvad, så sørg for, at du har fuldt ejerskab, råderet og ubegrænset adgang til din hjemmeside.

Hvis aftalen er udformet som en abonnementsaftale med månedlige afdrag, så vær meget opmærksom på, hvor lang bindingsperioden er, så du ikke kommer til at hænge i flere år på en aftale, som du ikke kan komme ud af.

Vælger du at få lavet dit nye hjemmesidedesign hos os, er det dig, der ejer siden, og har alle rettigheder til indholdet.

5. Valg af CMS

Der findes mange forskellige CMS-systemer. CMS betyder Content Management System, og er det system, som en hjemmeside bliver opbygget i.

Nogle CMS-systemer har som før nævnt meget begrænsede muligheder, og opdateres sjældent. Andre er mere velfungerende, men kan mangle brugervenlighed, så du skal betale for dyre supporttimer, hver gang du skal lave en lille justering.

Vi udvikler udelukkende hjemmesider i WordPress, som er verdens mest anvendte CMS.

En professionel udviklet WordPress hjemmeside er velfungerende og meget brugervenlig for dig, så du selv kan lave et hav af ændringer, tilføjelser og justeringer uden at skulle købe supporttimer.

6. Lav en kravsspecifikation

Vi anbefaler altid, at du laver en kravsspecifikation, før du henvender dig til en webdesigner. Gør dig så mange tanker som muligt omkring design/udseende, funktionalitet, billeder, farver, skrifttyper osv.

Klik gerne rundt på nettet, og finde nogle hjemmesider, der har et design, du synes godt om.

Når du henvender dig til os omkring et tilbud på en ny hjemmeside, har vi en række spørgsmål, som jeg beder dig besvare, så vi i samarbejde, så præcist som muligt, får afdækket, hvad hjemmesiden skal indeholde.

Hvilke tekniske funktionaliteter skal din nye hjemmeside indeholde? Hvilken designmæssig stil ønsker du? Skal du have en webshop integreret på din hjemmeside osv. Og jeg justerer designet på plads, indtil du er helt tilfreds.

7. Tilbyder webdesigneren en eller flere supportaftaler?

Du kan spare meget tid og mange frustrationer og ærgrelser med en professionel supportaftale.

Vælger du en supportaftale hos os, tager jeg mig af alt det tekniske, og sørger for opdatering og backup af dit site, så du undgår bekymringer og unødigt spild af tid. Læs om mine WordPress supportaftaler her >>>

8. Pas på med billige pakkeløsninger

Vi oplever desværre nogle gange, at kunder kommer til mig efter, de har fået lavet en ny hjemmeside, hvor de har fået tilbudt en pakkeløsning inkl. SEO og Adwords til en billig pris.

De oplever, at hjemmesiden ikke fungerer optimalt, at den SEO, der er lavet, er mangelfuld, og at Adwords ikke konverterer tilstrækkeligt for dem.

Webdesign, SEO, Adwords, Facebook-annoncering udgør hvert sit specialområder, der hver for sig kræver stor faglig kompetence og indsigt. Vær varsom, hvis en person siger, at de kan hjælpe med det hele. Det giver sjældent et godt resultat.

9. Har webdesigneren gode kundereferencer?

Hvad siger de eksisterende kunder om webdesigneren? Ligger der ikke synlige referencer på designerens hjemmeside, så bed om at få nogle. Kan designeren ikke fremvise flere gode referencer, så vælg en anden leverandør.

VI håber, at denne guide hjælper dig videre i dit valg af leverandør til din nye hjemmeside

Med en ny flot og professionelt udviklet hjemmeside, sender du et tydeligt signal om, at din virksomhed er professionel, seriøs, kompetent og troværdig.

Kombinerer du din nye hjemmeside med noget veludført SEO, så kunderne kan finde dig på Google (eventuelt suppleret med Adwords- og Facebookannoncering), så er du godt på vej til at tjene din investering hjem mange gange i kraft af flere kundehenvendelser og øget salg.

Vil du have et tilbud på din nye hjemmeside, så er du meget velkommen til at kontakte os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. for en dialog om dit projekt.

God inspiration? Så del gerne indlægget - TAK

CMS hjemmeside design web

SALG!

Hvad er det vigtigste for dig

og din virksomhed/forretning?

| SALG | SALG | SALG | SALG |

og det finder du på NETTET!

Nethandel!

Nethandlen boomer og butikker

lukker på stribe! se her!

Har du RÅD til at vente?

Butik = udstillingslokale for nettet

Vi er der!

- når du har brug for OS!

Vi laver dine opdateringer

og vedligeholder din

net tilstedeværelse!

Opgiv ikke!

Der er håb forude med

Genesis Web - vi hjælper dig

med at få styr på CMS SEO WWW

og hvad der nu ellers er.